Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем след престой с фабричен парктроник 156ФЛ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем след престой с фабричен парктроник 156ФЛ

И те така....
    колата седя 3 седмици без никой да я пипа в Дания.Като се прибрах акумулатора беше почти умрял и с два, три опита да запаля го убих тотално...така...акумулатора го заредих и сега е ОК.Парктроника, обаче, не работи.Подчертавам, че го оставих перфектно работещ.
    Това, което прави е, като включа на задна изпиуква за активация и после най-често пиука 3 или 4 пъти през равен интервал от време с по-странен звук от нормалното.Един единствен път проработи замалко, което ме навежда на мисълта, че не е умял напълно.Или другата версия е просто да не издаде никакви звуци...

Та някакви идеи какво да направя и тези пиукания да не са някаква примитивна самодиагностика?Предполагам, че проблема ми е с влага някъде по веригата, но къде да я търся?
    156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Колега, имаме същия проблем и ние, ще следя темата...
    Alfa Romeo 33 1.5 boxer-ex, Alfa Romeo 155 1.7 T.Spark-ex, Alfa Romeo 166 2.4 JTD (136hp)-ex
    '00 Ford Focus 1.8 TDDI 90hp.
    '05 Alfa Romeo 166 2.4 M-jet 20v 175hp Distinctive

Comment

Преди два дена валя проливен дъжд и при мен се получи същото.Хубавото е,че днес този звук го няма.
      145 1.4ТС 97г.EX,156sw2.4jtd 20V 2005 EX,
      159sw 2.2jts ti 07г. EX,147 1.9jtdm 8V 07г.EX
      159 1.9jtdm 05г.

Comment

Виж като включиш на задна и се доближиш хубаво до всеки сензор дали се чува да издава шум.
        A20DTH ЖТД ама не баш
        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Така, пичуве, аз понеже така не мога да живея и нещо да не работи, та викнах Неволята и свалихме за 1 час бронята, поразмърдахме тук-там връзките, поизтрих калта, позачистих и воала имам си парктроник обратно...пък ако спре пак, там е доста мръсно, операцията вече е ясна.....пукането се чуваше от всичките сензори-те са си ОК....работата беше в контакта...
          Това, което прочетох в еЛерн-а е, че този звук(различен от нормалния на парктроника) е сигнал за проблем и, че системата се гаси...така, че ако някой му пищи така едно гейско след активационния сигнал, да си търси проблем в сензорите или компа....

Единствения минус от цялата операция е, че ръснах една видийка от задния номер там където спирам, та да видим кога ще ми се боцне в гумата....

OEM & Ventura Garage
          http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Хм, свалянето на задна броня на вагон ако се вярва на и-лърн-а си е една доста сериозна операция, включваща сваляне на задните колела, почти пълно разглабяне на интериора в багажника и т.н.... Така ли е практически или..?

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
              Хм, свалянето на задна броня на вагон ако се вярва на и-лърн-а си е една доста сериозна операция, включваща сваляне на задните колела, почти пълно разглабяне на интериора в багажника и т.н.... Така ли е практически или..?
              Не, има 3 болта от външната горна, задна страна на бронята, точно пред механизъма за заключване на задния капак и 3 от долната. Отделно трябва да се отворят страничните мокети отстрани вътре в багажника хубаво, защото има по 2 болта на страна и вътре(един зад калника и един под стоповете се пада от вътре).
              Има по един болт точно на ръба на бронята, където се хваща за задния панел при гумата.За него се дърпа подкалника напред и е достъпен.Има и по една видийка от донлата страна и това е....и после само внимателно да се свали, че жиците на осветлението, на номера са късички....

За да се отворят мокетите обаче е хубаво да се свалят декоративните пластмаси 3бр, централната на заключалката и двете странични...Централната я държат 4+2 болта, страничните-по 2....
              Общо взето ако знаеш какво и къде, за 30минути е долу....
              Last edited by Satanism; d.m.y г., 10:52.

OEM & Ventura Garage

Comment

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
                Не, има 3 болта от външната горна, задна страна на бронята, точно пред механизъма за заключване на задния капак и 3 от долната. Отделно трябва да се отворят страничните мокети отстрани вътре в багажника хубаво, защото има по 2 болта на страна и вътре(един зад калника и един под стоповете се пада от вътре).
                Има по един болт точно на ръба на бронята, където се хваща за задния панел.За него се дърпа подкалника напред и е достъпен.Има и по една видийка от донлата страна и това е....и после само внимателно да се свали, че жиците на осветлението, на номера са късички....

За да се отворят мокетите обаче е хубаво да се свалят декоративните пластмаси 3бр, централната на заключалката и двете странични...Централната я държат 4+2 болта, страничните-по 2....
                Общо взето ако знаеш какво и къде, за 30минути е долу....
                Живо приключение си е, а и после да я напаснеш трябва. Като сваля бронята не помисли ли нещо допълнително да ги изолираш?
                Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                156 1.8TS 16V (01.2001)
                147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                0879369082

Comment

Ами няма какво да се напасва толкова...като вкараш по един болт от всяка страна и тя си идва на място....разбира се ако не е приютявала полвината италиански автопарк в багажника си....иначе няма какво да се изолира...трябва само да се изчистят куплунзите от калта и това е....някое лято ще сваля целия кабел и ще го почтистя основно, но засега си пиука без грижи и не мисля да се занимавам повече...

OEM & Ventura Garage

Comment

@NightRider: Hещо не разбрах въпроса ти..?

edit:
                    Човека пита дали съм изолирал жицата на парктроника с нещо, че сега си виси най-спокойно зад бронята и цялата кал отива по нея....
                    Ясно, аз не разбрах първоначално
                    Last edited by badmadafaka; d.m.y г., 13:24.

Comment

Човека пита дали съм изолирал жицата на парктроника с нещо, че сега си виси най-спокойно зад бронята и цялата кал отива по нея....

OEM & Ventura Garage

Comment

А знаете ли дали генераторът на 40kHz, респективно усилвателят са вградени в датчиците?
                        156 1.8TS 16V (01.2001)
                        0879369082

Comment

Хехе...обаче моя ремонт изкара точно 1 дъжд време.....тия дни ще сваля пак бронята, ще изкарам целия кабел и ще го кача вкъщи на почистване и после контактно спрейче по всички връзки...надявам се това да реши проблема.Пък ще мисля и за някаква по-сериозна изолацийка на конекторите.Ако стане работата може да постна някакво хау-ту, че като одъртяват кошовете все повече такива теми ще има....

OEM & Ventura Garage

Comment

Хехе...обаче моя ремонт изкара точно 1 дъжд време.....тия дни ще сваля пак бронята, ще изкарам целия кабел и ще го кача вкъщи на почистване и после контактно спрейче по всички връзки...надявам се това да реши проблема.Пък ще мисля и за някаква по-сериозна изолацийка на конекторите.Ако стане работата може да постна някакво хау-ту, че като одъртяват кошовете все повече такива теми ще има....
                            Виж какво съм попитал над теб - важно е в твоя случай
                            156 1.8TS 16V (01.2001)
                            0879369082

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                              Виж какво съм попитал над теб - важно е в твоя случай
                              Предполагам, че е в датчика...що е важно?

OEM & Ventura Garage

Comment

Working...
                              X